Grebbestads IF 0 - 1 Vallens IF

In: 11. Mikael Albrektsson
Ut: 23. Granit Berisha
In: 21. Felix Kristoffersson

En bra sista kvart räckte inte mot Vallen

Vallen var piggare än Grebbestad under större delen av matchen men skall ändå vara glada för tre poäng på Siljevi. Grebbestad avslutade mycket bra men Vallen vann med matchens enda mål.

Grebbestad fick därmed sin tredje raka förlust i den rekordjämna serien och nu har bottenlagen kontakt igen.

Grebbestad kom inte upp i samma standard som mot Stenungsund senast och man hade svårt att få ordning på spelet på den blöta planen där Vallen såg ut att trivas bäst.

Vallen som var i stort poängbehov verkade klart mer motiverade än Grebbestad.

Trots att Vallen startade bäst var det Grebbestad som först hotade framåt med ett bra skott efter sex minuter från Erik Häggström som Mikael Frick i Vallens mål tappade och Agim Kastrati slog in returen i mål. Tyvärr var Agim dock offside.

Och efter elva minuter slog Granit Berisha en boll på djupet till Mattias Svensson som var på väg igenom men revs ner men han fick inte ens en frispark med sig.

Vallens första heta chans kom efter en kvart. En hörna lyrades in och Philip Hofvenström nickade bra och Jimmy Kamperin i Grebbestads mål räddade bra till en hörna.

Lite senare på en ny hörna fick Dennis Eriksson ett fint läge och nickar i ribban efter 18 minuter. Vallen vann nickduellerna på flera hörnor och efter 25 minuter fick Jimmy Kamperin rädda igen på en sådan.

Så här långt var Grebbestad inte med i matchen spelmässigt men avslutningen var ändå något bättre även om Vallen fortsatt var det bättre laget.

I 45:e minuten var det sedan mycket nära Vallenledning. Efter ett fint inlägg fick Andreas Kron ett jätteläge men nickade utanför den bortre stolpen.

I inledningen av andra halvlek kom en ny chans för Vallen då Dennis Christoffersson testade ett skott som Jimmy Kamperin klarade.

Efter en spelvändning tog sedan Vallen i detta läge rättvist ledningen. Bollen spelades in till Niklas Porsefeldt som satte 0-1 med ett välplacerat skott.

Grebbestads första läge för kvittering kom efter en hörna. På andrabollen fick Grebbestad på ett misslyckat skott som blev en perfekt passning till Martin Kallin som blev helt fri då Vallen rusade upp med laget. Men Mikael Frick räddade strålande och var sedan snabbt uppe och tag även hand om returen.

Nästa läge för Grebbestad fick Erik Häggström efter en snabb frispark från Granit Berisha men avslutet tog Mikael Frick hand om.

Nu blev det allt mer och mer Grebbestad och Vallen kom ingenstans sista kvarten av matchen.

Grebbestads kanske bästa chans för kvittering kom efter 34 minuter då Anton Henriksson kom på kanten och lyfte in bollen till Patrik Adamczyk som fick på en kanonvolley men Mikael Frick svarade för en enastående räddning.

Grebbestad får hörna och sedan en andra hörna där Felix Norén är uppe och nickar en Vallenförsvarare räddar på mållinjen.

Näste man är Mikael Albrektsson med ett skruvat skott utifrån som går tätt utanför.

Med sex minuter kvar av matchen slår Erik Häggström en bra hörna som Anton Henriksson möter perfekt men Mikael Frick svarar för en ny kanonräddning till en ny hörna.

Någon minut senare fick Grebbestad en frispark i bra läge. Erik Häggströms skot var bra och välplacerat men i målvaktens hörn så Mikael Frick svarade för en ny säker räddning när han boxade bort bollen.

På näst sista tilläggsminuten fick Anton Henriksson ett bra nickläge men var något kort i rocken och bollen gick över.

Och i sista tilläggsminuten lyfte Grebbestad upp allt folk vid en sista frispark och Patrik Adamczyk nickade ribban och därmed tre poäng till Vallen trots en stark sista kvart med chanser som motiverade en poäng.

– Det här var inget vidare resultat. Vi började lojt och Vallen var bättre än oss i första halvlek. Vi var ganska nöjda med 0-0 i paus då det inte var bra spelmässigt.

– Efter deras ledningsmål försökte vi lyfta fram och sista kvarten är mycket bra och vi har 4-5 riktigt bra chanser men Mikael Frick räddare poängen till dom, sa Mikael Mattsson

GIF-Vallens IF 0-1 Vallen var bättre och vann med 2-1 mot Grebbestad

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM