Strålande match av 16-årige Tobias Carlsson

Blott 16-årige Tobias Carlsson gjorde idag sin första match från start i en seriematch för Grebbestad som spelade mot Stigen. Och han var strålande bra matchen igenom.

Tidigare har Tobias haft tre stycken inhopp i serien. Men till dagens match var Andreas Tuvström på bröllop och då fick Tobias chansen från start. Och som han tog den! Och seger med 4-0 satt säkert skönt.

Ett extra plus till 16-årige Tobias Carlsson som gjorde sin första match från start, sa tränaren Mikael Mattsson efter matchen.

GIF-Stigens IF 4-0 Tobias Carlsson 4-0 för Grebbestad mot Stigen # 3 Tobias Carlsson

4-0 för Grebbestad mot Stigen

Grebbestad tog en klar hemmaseger mot Stigen genom att vinna med 4-0 (2-0). Stigen var bra i första halvlek men tröttnade och Grebbestads seger var helt rättvis.

Bilder i gamla galleriet

Grebbestad fick en riktig smakstart på matchen. Stigen gjorde avspark och efter ett par passningar inom laget bröt Grebbestads Oddevoldlån Markus Svensson, avancerade fram några meter och fick på ett kanonskott rakt upp i krysset. Helt otagbart för Stigens Oddevoldlån Mattias Olsson. Tid 14 sekunder!

Men trots öppningen var det ändå Stigen som var det bättre laget under första halvtimmen då man var hetare än Grebbestad som såg lite passiva ut.

Första läget för Stigen kom efter fyra minuter då man lyfte in en frispark som Rickard Amidani nickade in framför mål men det var Grebbestads målvakt Jimmy Kamperin som la beslag på bollen.

Närmast kvittering var Stigen efter 28 minuter då Poya Ranahosini prickade ribban med ett skott och på returen var Grebbestad helt stillastående men nästa skott gick högt över.

Efter 30 minuter fick Grebbestad en frispark i Stigens straffområde sedan målvakten hållit bollen för länge men Markus Svenssons skott gick rakt i den täckande muren.

Men efter detta började Grebbestad komma in i matchen och så sakteliga tog man över initiativet i matchen.

Och det tog bara ytterligare en minut innan nästa mål kom. Erik Häggström slog en hörna som Patrik Adamczyk nickade mot mål. Stigens målvakt Mattias Olsson skulle plocka ner bollen missar på något sätt och bollen studsar i ribban ut till Agim Kastrati som från nära håll kan vinkla in 2-0.

Målet såg billigt ut men efter 41 minuter fick Mattias Olsson i stället visa vad han kan när han svarade för två fina räddningar. Först på skott från Agim Kastrati och sedan från Erik Häggström.

I slutminuten lyfte Niklas Almén in en frispark till Agim Kastrati som blev helt fri vid den bortre stolpen men prickade stolpen på avslutet.

Men 2-0 skall Grebbestad vara nöjda med efter spelet i första halvlek. Däremot hade man bättre och fler målchanser än Stigen.

Men i den andra halvleken tröttnade Stigen och Grebbestads ledning kändes säker. Och bara sekunder in på halvleken fick Grebbestads andra Oddevoldlån Sebastian Jaconelli ett jätteläge men avslutade tätt utanför.

Grebbestad följde upp men lägen för Erik Häggström och Markus Svensson men utan resultat.

Efter 60 minuter gjorde Stigens Poya Ranahosini en fin insats med ett bra inlägg mot Tommy Olsson som nickade rakt i famnen på Jimmy Kamperin. Jimmy slog en snabb utspark mot Mattias Svensson som gjorde ett par man och satte 3-0.

Nu var det under en kort period svängdörrar i Stigens försvar för minuten efter blev Mattias Svensson fri igen men nu chippade han bollen tätt utanför.

Och direkt efter var det Erik Häggström som kom fri men skottet gick utanför.

Stigens Tommy Olsson skulle få ett bra läge till när Grebbestad inte var riktigt på alerten vid en frispark men trots bra läge fick han ingen ordentlig träff och bollen gick utanför.

Efter 79 minuter fick Erik Häggström en bra djupledsboll och blev fri och nerriven av Mattias Olsson med straff för Grebbestad. Straffen satte Mattias Svensson säkert till 4-0.

– En bra tillställning från vår sida även om första halvlek var sådär. Det såg ut som vi blev lite bekväma efter den snabba ledningen men efter 2-0 hade vi bra koll på det hela. Stigen tröttnade i andra och vi kunde gjort ännu fler mål med bättre skärpa.

– Ett extra plus till 16-årige Tobias Carlsson som gjorde sin första match från start, sa Mikael Mattsson.

GIF-Stigens IF 4-0 Strålande match av 16-årige Tobias Carlsson

# 3 Tobias Carlsson

Bara 16 år och någon vecka gammal gjorde han sin första start i a-laget. Efter en galant match har sedan platsen i startelvan varit Tobias. Och den stora idolen, ja det verkar vara Zlatan?
• Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag är Tobias Carlsson och är från Grebbestad. Jag går andra året på gymnasiet i Uddevalla och så spelar jag fotboll i Grebbestad.

• Berätta lite om förra säsongen, och hur det kändes när seriesegern blev klar
– Det var riktigt skönt när det var klart. Synd bara att det blev klart dagen efter vår egen match. Men det var riktigt roligt och det kändes som det gick bra hela året.

• I år då? Hur tycker du det ser ut?
– Det ser riktigt bra ut. Det är bra tempo på träningarna och så är det roligt med en ny tränare så det blir lite nytt.

• Bara 17 år gammal, 18 år i juli. 16 år gammal kom debuten för Grebbestad och första matchen start i augusti 2011. Och efter matchen från start har du varit fast i start-11:an. Vilka var motståndare i din första match och hur gick det?
– Jag tror det var mot Stigen hemma och vi vann med 5-0, eller 5-1. (Rätt svar: Stigen hemma, 4-0)

• Du är förmodligen en av dom justare killarna i laget. Men under en period hade du hela 3 utvisningar på bara 13 matcher, kommentar:
– Ja, vad skall man säga? Jag kan väl känna att det inte var rött kort någon gång. Det är som det är bara, säger Tobias med lite skratt.

• Vilka är dina styrkor resp. svagheter?
– Jag är väl inte jättesnabb och inte så stark i kroppen. Jag har bra passningsfot och så är jag ganska lugn med bollen.

• I fjol blev det två seriemål, dina enda för Grebbestad. Den andra var på en läcker frispark mot Vallen i sista seriematchen för året. Hoppas du på lite fler mål och då kanske på frisparkar?
– Ja, det får vi ju hoppas på, det är alltid roligt att göra mål.


• Om du inte spelade back i laget hade din position varit?
– Jag vet inte riktigt men jag har spelat lite innermitt och även yttermittfältare så förmodligen någon av dessa platser?

• Om du för en dag fick vara vilken person som helst, vem skulle det vara och varför?
– Zlatan hade varit just att vara. Han är stor och stark och kan göra lite som han vill och så.

• Vilken känd person skulle du vilja äta middag med?
– Zlatan

• Om du hamnade på en öde ö, vem skulle du vilja ha med dig?
– Jessica Alba

• När grät du senast?
–. Det var när vi fick beskedet om Mattias Svensson, att han inte kunde spela mer fotboll. Det blev det en och annan tår.

• Bästa fotbollsminnet?
– När vi vann div. 4 i fjol.

• Värsta fotbollsminnet?
– När vi fick beskedet om Mattias Svensson.

• Favoritlag i fotboll?
– Barcelona

• Värdens bästa lag?
– Barcelona

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Messi

• Hur lång är du?
– 184 cm

• Skostorlek?
– 42

• Höger eller vänsterfotad?
– Höger

• Godis?
– Ja

• Dricker helst?
– Cola

• Läser helst?
– Inget

• Vikt?
– 69 kg

• Position i laget?
– Högerback

• Moderklubb
– Grebbestads IF

• Yrke
– Studerar

• Smeknamn
– Totte, eller Bubblan

GIF-Stigens IF 4-0 Tobias Carlsson Strålande match av 16-årige Tobias Carlsson

Mot ettan: hade varit något. Tyvärr så är ju inte Jimmie kvar dock.

Kval till division I
2019-10-26 15:00

IFK BERGA
0-2

Bergavik IP, Kalmar
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.