Vallens IF 1 - 1 Grebbestads IF

4. Martin Kallin
Ut: 17. Magnus Cedervik
In: 27. Anton Henriksson

Grebbestad spelade oavgjort mot serieledarna

Med varsin bra halvlek var 1-1 rättvist. Vallen var bäst i den första medan Grebbestad hade den andra halvleken. När Olle Kristoffersson gav Grebbestad ledningen efter 64 min såg det bra ut men Vallen kunde kvittera.

Bilder i gamla galleriet

Vallen började matchen klart bäst på den svårspelade ojämna planen och man fick ett klart grepp om innermittfältet.

Vallens första målchans kom efter en hörna i den sjunde minuten då Marcus Axelsson var uppe och nickade men bollen gick över ribban vid den bortre stolpen.

Några minuter senare fick Vallen en frispark en bit utifrån. Vallens duktige Patrik Larsson provade på ett skott direkt som prickade ribban och på returen var Vallen nära att kunna forcera in bollen men Grebbestads målvakt Jörgen Andersson kunde lägga beslag på bollen.

Efter halva första halvleken kom Grebbestads första riktiga anfall och det var bra. Efter fint passningsspel kunde Ulrik Karnström spela in till Olle Kristoffersson som fick fint skottläge men skottet gick rakt på Vallens målvakt Christian Porsefeldt.

Efter Vallens klara grepp om spelet i inledningen valde Grebbestad att plocka ner Mattias Svensson på innermittfältet för att stärka upp detta och spelet jämnade ut sig något.

Efter 25 minuter fick Vallen en hörna som slogs av Patrik Larsson hårt inåtskruvade. Jörgen Andersson missbedömde bollbanan men Olle Kristoffersson stod fint på mållinjen och kunde nicka undan bollen.

Efter ett Grebbestads anfall ställde Vallen om snabbt med en långboll som gick över Ahmed Rashid och Mattias Larsson kom i bra skottläge men skottet blev missriktat och gick högt över.

Martin Larsson fick några minuter senare en ny chans då en höjdboll gick över Grebbestadsförsvaret men Martins nick passerade även den bortre stolpen.

I den 37:e minuten var Grebbestad mycket nära ett ledningsmål då Olle Kristofferssons inlägg nådde Erik Häggström som nickade bra med Vallens målvakt Christian Porsefeldt svarade för en strålande räddning där han fick sträcka ut sig max och tippa bollen till en hörna.

Halvlekens sista chans fick Vallens Patrik Larsson som kunde driva in och skjuta i fint läge men Jörgen Andersson var med bra och räddade med en utboxning.

Och det var i princip det sista vi fick se av Vallens Patrik Larsson som ligger bakom det mesta i anfallsväg. En fotledsskada satte stopp för vidare spel.

I Patrik Larssons frånvaro blev det nu Grebbestad som tog tag i spelet och efter bra samarbete mellan Magnus Cedervik och Mattias Svensson kom Mattias i bra skottläge (53 min) men Vallens försvarare han fram och blockera skottet.

I den 64:e minuten tog Grebbestad ledningen. Martin Kallin slog en perfekt långboll till Olle Kristoffersson som tog sig förbi sin back och med ett distinkt vänsterskott satte 0-1.

Grebbestad fortsatte med piggt spel och man hade grepp om spelet men Vallen stack upp med en fin chans fem minuter efter ledningsmålet och Mattias Larsson nickade bra och Jörgen Andersson svarade för en fin räddning. Returen gick ut till Martin Rane som i snäv vinkelprickade stolpens utsida.

Men med kvarten kvar började Vallen sin forcering för poäng och man hade först en bra frispark som så när kunde skarvas i mål men Jörgen Andersson täckte bra.

Men strax efter, efter 78 minuter kom Vallens kvittering. Niklas Porsefeldt sköt ett skott från 20 meter som studsade strax före Jörgen Andersson. Jörgen såg ut at ha kontroll men fick inte grepp på bollen som sakat och försmädligt rullade in vid stolpen till 1-1.

Resterande av matchen blev händelsefattigt och resultatet stod sig tiden ut och det var ett rättvist resultat då lagen hade varsin halvlek och ganska lika med bra målchanser.

– Det var en ganska jämn match. Lagen hade olika perioder. Vi började inte så bra och hade problem med deras uppställning men efter ändringar i laget blev det bättre.

– Vi började bra i den andra halvleken och tog ledningen. Men sedan tappade vi och dom kvitterade och det var ett rättvist resultat, sa Grebbestads tränare Mikael Mattsson.

– Mattias Svensson var mycket bra och även backlinjen spelade stabilt, avslutar Mikael.

För Vallens del så innebar resultatet att man tappade serieledningen till IFK Åmål. Grebbestad ligger sexa.

Vallens IF-GIF 1-1 Olle Kristoffersson

Läs tidigare nyheter