IFK Uddevalla P-93 2 - 3 Grebbestads IF

Ut: 16. Viktor Hagerman
In: 18. Andreas Tuvström

Grebbestad vann första träningsmatchen

Grebbestad spelade sin första träningsmatch borta mot IFK Uddavallas P93 (17-årslag) och vann med 3-2 (1-0). Men efter 3-0 tappade Grebbestad och var illa ute på slutet.

Bilder i gamla galleriet

Grebbestad som i år har en mycket ung trupp mötte ett ännu yngre lag i sin första träningsmatch på konstgräset på Fridhem i Uddevalla.

Första kvarten av matchen var helt jämn och Uddevallas lag rullade bollen fint men hade svårt sista tredjedel mot Grebbestads mål.

Grebbestad skapade inte heller dom mycket framåt. Första chansen för Grebbestad kom efter sex minuter när Viktor Hagerman fick en bra boll och var på väg igenom men Uddevallas försvar jobbade hem bra och kunde snyggt bryta till en hörna.

Efter en kvarts spel började sedan Grebbestad ta över och även få till ett par bra chanser. Först var Olle Kristoffersson på väg igenom men fick bollen för långt ifrån sig. Detta hände även Mattias Svensson något senare.

I den 21:a minuten var det nära Grebbestadsledning. Mattias Svenssons frispark nickades i ribbans överkant av Ahmed Rashid.

Tre minuter spelade Mattias Svensson fram Olle Kristoffersson till ett fint läge men skottet blev lamt och Uddevallas målvakt kunde enkelt skopa in bollen.

Efter en halvtimmes spel kom Uddevallas första chans när man tog sig runt och sköt men Grebbestads vikarierande målvakt (lånad från Uddevallas P93:or då Jörgen Anders blivit magsjuk) klarade säkert.

Matchen jämnade nu ut sig igen resten av halvleken.

Efter 39 minuter fick Kim Meijer lämna planen då en Uddevallaspelare tacklade sent och fult med varning som följd men Uddevallakillen skall nog vara glad att han fick vara kvar på planen.

Grebbestad spelades sedan med en man mindre i fyra minuter innan Magnus Cedervik var färdig för inhopp och det var åter 11 mot 11 på planen.

I den första halvlekens andra tilläggsminut kom 0-1 för Grebbestad. På en hörna nickade Andreas Tuvström bra, Uddevallas målvakt halvklarade och Felix Norén höll sig framme och slog in returen.

Grebbestad tag sedan tag i spelet direkt i den andra halvleken och Olle Kristoffersson var tidigt nära att öka på med ett lobbskott som dock gick någon meter utanför.

Uddevalla stack sedan emellan men en snabb kontring och fint inspel från vänsterkanten men Ahmed Rashid svarade för en strålande brytning.

Minuten senare slarvade i stället Uddevalla i försvare och målvakten fick dåligt bort bollen som hamnade hos Olle Kristoffersson som i sin tur spelade fram Peter Karlsson. Peter körde en skottfint och la över bollen till högerfoten och avlossade ett skott som styrdes av Viktor Hagerman till 0-2.

Efter 62 minuter nickade Olle Kristoffersson på en hörna och Uddevallas målvakt kunde klara.

Tre minuter senare, efter 65 minuter, kom 3-0. Martin Kallin lyfte in en frispark från långt håll. Uddevallas försvar nickade undan, rakt ut till Peter Karlsson som med ett välplacerat skott satte 0-3.

Olle Kristoffersson blev sedan helt solo efter en framspelning av Viktor Hagerman men avslutet gick precis utanför. Detta efter 72 minuter och så här långt såg det mycket bra ut i den andra halvleken.

Men minuten senare kom 1-3 med ett skott utifrån från vänster som den inlånade målvakten nog borde tagit. Annars hade han så här långt haft det mycket lugnt i matchen.

Uddevalla stärktes av målet och via in blixtrande kontring fyra minuter senare stod det 2-3. Mycket snyggt anfall med inspel från vänster och uppoffrande spel av forward som kunde styra in bollen i mål.

Nu var det helt plötsligt väldigt rörigt hos Grebbestad några minuter och Uddevalla fick ytterligare fina chanser.

Först fritt skottläge framför mål men skott utanför. Och med sju minuter kvar att spela prickade Uddevalla ribban med ett skott men Grebbestad kunde sedan hålla undan och vinna med 2-3.

– Vi har varit på plan så lite, bara två träningar, så med tanke på detta tycker jag det var en helt okey match. Uddevallas unga lag var duktiga och dom kan underlaget bättre än oss. Jag tycker vi orkade bra och vi slår lite i underläge i år med vårt unga lag, sa Björn Berntsson.

Bäst i Grebbestad var Olle Kristoffersson, Mattias Svensson och Martin Kallin.

IFK Uddevalla P-93-GIF 2-3

Anton Henriksson 14-årig debutant

Blott 14 årige Anton Henriksson debuterade igår i Grebbestads A-lag. I den 66 minuten minuten fick han komma i på planen då han bytte av Andreas Tuvström.

Anton, som fyller 15 år i maj, har varit med på bänken vid ett tillfälle ifjol men fick då ingen speltid.

IFK Uddevalla P-93-GIF 2-3 Anton Henriksson Anton Henriksson 14 år, seriedebut

Jag håller med Kenneth