2-3 mot Kråkeröy

Grebbestad föll i årets första träningsmatch när man spelade borta mot norska div 5-laget Kråkeröy med 3-2 efter 2-1 i paus.

Det var Grebbestad som öppnade matchen bäst och hade ett par skottchanser som inte träffade mål. Lite senare spelade Markus Svensson fram Jonas Söderlund men Kråkeröys målvakt var snabbt ute och kunde täcka.

Kråkeröy hade en halvchans innan Grebbestad rättvist kunde ta ledningen efter en kvart när Markus Svensson kunde sätta 0-1 fint framspelad av nyförvärvet, från Strömstad, Jonathan Palm.

Fem minuter senare hade Julian Herrera en dribblingsraid men Kråkeröys målvakt hade inga problem att rädda skottet. Kråkeröys kvittering kom efter 23 minuter när Grebbestad inte kunde hålla undan på en ljupledsboll och man kunde enkelt rulla in 1-1.

Efter målet spelade Kråkeröy upp sig och efter 35 minuter kom lagets ledningsmål efter en ny djupledsboll och misstänkt offside kunde man spela in till en fristående spelare som rullade in 2-1 i tomt mål.

Andra halvlek han knappt börja innan Kråkeröy satte 3-1 efter inspel och en turlig touch som blev till en snygg lobb över Grebbestads Jan Svensson.

Grebbestad reducerad fem minuter senare och återigen agerade Jonathan Palm framspelare, nu till Jonas Söderlund som satte 3-2.

Grebbestad tog nu över det mesta av spelet och tryckte på för en kvittering medan Kråkeröy satsade på kontringar till sina kvicka forwards.

Jonas Söderlund nickade i burgaveln efter en frispark och lite senare nickade Jonas över i fritt läge efter inlägg av Robin Olsson. Även Jonathan Palm hade ett bra läge men lyfte bollen över mål.

Efter 75 min hade Kråkeröy ett bra läge där Jan Svensson kom ut fint och täckte och strax efter fick Jan rädda till hörna efter ett bra läge för Kråkeröy, lite från sidan och det blev matchens sista chans.

– Med tanke på att vi ligger efter med träningen så tycker jag att det såg ganska bra ut trots allt. Vi stod upp bra med ett väldigt ungt lag där flera ungdomar fick prova på a-lagsspel för första gången. Därtill är Jonathan Palm helt ny. Visst finns det saker vi måste förbättra men godkänd insats. Jonathan Palm från Strömstad och Erik Spindel från Fjällbacka sköte sig mycket bra medan killar som Stratos Kenstanlis och Robin Olsson har en bit kvar till formen, sa Grebbestads nya tränare Björn Berntsson.

Laget: Jan Svensson, Ahmed Rashid, Stratos Kenstanlis, Erik Spindel, Andreas Tuvström, Pelle Wintzell, Markus Svensson, Robin Olsson, Julian Herrera, Jonathan palm och Jonas Söderlund. Jens Plate, Daniel Wikström, Andreas Karlsson, Mattias Andersson och Marcus Fransson.

Byten i första halvlek.
Jonathan Palm, ut – Andreas Karlsson, in
Andreas Tuvström, ut – Mattias Andersson, in

Byte i paus
Andreas Karlsson, ut – Jonathan Palm, in

Byten i andra halvlek.
Pelle Wintzell, ut – Jens Plate, in
Robin Olsson, ut – Jimmy Ottersten
Ahmed Rashid, ut – Daniel Wikström, in

Kråkeröy IL, Norge-GIF 3-2 Norska Kråkeröy på besök i morgon Norskt motstånd för tredje gången i år, borta match mot Kråkeröy - update no 2

Norska Kråkeröy på besök i morgon

Grebbestads senaste nyförvärv Henrik Palmersjö är inte med i matchen men Naweed Ashairi gör äntligen comeback efter långvarig skada.

Senast lagen möttes var 2006 och då vann normännen matchen med 3-2.

Grebbestads trupp:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
10. Olle Kristoffersson
11. Anton Henriksson
12. Christoffer Söderlund
13. Filip Hansson
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
18. Tobias Berntsson
19. Gustav Henriksson
23. David Olsson

Kråkeröy IL, Norge-GIF 3-2 Kråkeröy IL, Norge 2-3 mot Kråkeröy

Norskt motstånd för tredje gången i år, borta match mot Kråkeröy - update no 2

På lördag åker Grebbestad över gränsen mot Norge igen för match igen. Denna gång mot Kråkeröy IL. Spännande skall det bli att se Mikael larssons första match för Grebbestad.

Update 1: Av misstag hade Jonas Henriksson kommit med i laget för matchen i morgon. Han är nu borttagen.

Update 2: Christoffer Söderlunds mål mot Borgar hade försvunnit ur statistiken. Detta är nu justerat och Christoffer står på 3 baljor

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Kråkeröy IL
Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Kråkeröy har mötts 2 ggr. Första gången 2006 och senast i fjol, 2014. Grebbestads siffror står alltid först.
- 2matcher: Grebbestad 1 vinster. 0 oavgjorda. Kråkeröy 1 vinster.
- Målskillnad 4-3 för Grebbestad
- Fem senaste: Har bara mötts 2 gånger:, 2-0 (2014) och 2-3 (2006)
- Senaste möten: 2014-03-08: 2-0 hemma
- Målrikaste match: 2006.02-23: 2-3 borta
- Antal 0-0 matcher: Inga
- Största vinsten: 2-0 (2014)
- Största förlusten: 2-3 (2006)
- Flest gjorda mål: 2014-02-15 2 st (2014, 2006)
- Flest insläppta: 2014-02-15 3 st (2006)
- Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Kråkeröy IL
- Hittar tyvärr inte något om spelade matcher så här långt för Kråkeröy. Är det kanske första

Grebbestads matcher så här långt:
- Senast seger mot Svane borta 6-1
- Borgar med 5-3 hemma
- Selbak med 3-1 borta.
- Munkedal 6-0 hemma.
- Bästa målskytt så här långt Olle Kristoffersson 6, David Olsson 3, Christoffer Söderlund3, Daniel Andersson 2, Anders Stenström 2.

Grebbestads Trupp
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
18. Tobias Berntsson
22. Anders Stenström
23. David Olsson
Mikael Larsson

Kråkeröy IL, Norge-GIF 3-2 GIF-Kråkeröy IL, Norge 2-0 Kråkeröy IL, Norge 2-3 mot Kråkeröy Grebbestad vann med 2-0 mot ett bra Kråkeröy

Dom pratade lite om David i MFF podden. En av deltagarna i podden ansåg att man skulle satsa fullt ut på David istället för Bonke Innocent.

2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD